Шахрай "кинув" українця майже на 10 тисяч грн / фото ua.depositphotos.com

У Тернополі шахраї виманили у 52-річного чоловіка 9 500 грн за працевлаштування за кордоном. Однак злочинці зникли, як тільки отримали гроші.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області. 

Як повідомив потерпілий, він активно шукав роботу за кордоном. Під час пошуків він познайомився із чоловіком, який пообіцяв допомогти з оформленням документів. Однак новий знайомий попросив передоплату за свої послуги у розмірі 9 500 грн.

Відео дня

Після того, як тернополянин віддав чоловіку гроші, він зник. 

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. 

У поліції зазначили, що в таких випадках ніколи не потрібно погоджуватися на передоплату та перевірити інформацію про потенційного роботодавця. 

"Шукайте відомості про підприємство, куди вас обіцяють працевлаштувати, дізнайтеся, чи є там вакансії. Попросіть у посередника контакти тих осіб, яким він вже допоміг виїхати на роботу за кордон. Поцікавтеся, яку візу посередник готовий оформити. Якщо вам пропонують туристичну, культурну чи будь-які інші – відмовляйтеся. Погоджуйтеся лише на робочу", - наголосили в поліції.

Читайте такожЗакарпатська лікарка заробляла до півмільйона гривень на місяць за фейкові щепленняЯк повідомляв УНІАН, у Києві жінка обдурила нову знайому, яка у той час нещодавно розлучилася, видаючи себе за 50-річного чоловіка. Зловмисниця виманила у знайомої сотні тисяч гривень, а також залишила її без приватного будинку.

Вас також можуть зацікавити новини: