Будівля є пам'ятником архітектури місцевого значенн / od.dsns.gov.ua

В Одесі обвалення частини 4-поверхового житлового будинку на вул. Ясній сьогодні вночі могло статися через самовільну реконструкцію будівлі.

Як повідомила журналістам заступник директора департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталія Мостовських, сьогодні вночі обвалилася права торцева частина будівлі, побудованої у1912 році. Будівля є пам'ятником архітектури місцевого значення. У 1991 році її взято під охорону держави.

Читайте такожОбвалення житлового будинку в Одесі: стали відомі нові подробиці (відео)

Відео дня

«За попередніми даними, причина обвалення - самовільна реконструкція на 3-му та 4-му поверхах. При візуальному огляді ми виявили, що на дерев'яних перекриттях залита бетонна плита, яка нависає над усіма іншими поверхами», - повідомила Мостовських, додавши, що остаточну причину НП встановлять експерти.

За її даними, в лютому до влади звернулися мешканці 1-го поверху, які повідомили, що в їх квартирі з'явилися тріщини. Співробітники ЖКС «Фонтанський», який обслуговує цю територію, на місці встановили «маяки», стан яких, як стверджує чиновниця, до теперішнього часу не змінювався.

Крім того, ЖКС звертався до управління національної спадщини міськради з проханням обстежити будинок і встановити причину утворення тріщин.

Як зазначила Мостовських, у 10 квартирах будинку проживали 38 осіб. З них 11 осіб відселено до табору «Мрія», інші - до родичів, друзів і знайомих.

У розбиранні завалів будинку на Ясній, 10 задіяні 6 одиниць техніки, а також 28 співробітників комунальних підприємств «Міськзелентрест», «Міські дороги» і ЖКС «Фонтанський».

Ще однією причиною обвалення міг стати витік води в одній з квартир, яка була порожньою. Як стверджують потерпілі мешканці, вони неодноразово зверталися до комунальних служб з вимогою вирішити цю проблему.

Як уточнили в мерії, будинок аварійним не значився. Під час обвалення постраждав чоловік, який отримав рвану рану ноги.

«Йому надано допомогу, лікується амбулаторно», - повідомили в мерії.

Також уламки розтрощили припаркований поруч з будинком автомобіль Mercedes, який належить жінці з будинку навпроти.

Як повідомили в Головному управлінні ДСНС в Одеській області, в будівлі на вул. Ясній через обвалення пошкоджено газову трубу. Роботи з розбирання будівельних конструкцій не розпочиналися через наявність у повітрі запаху газу.

Пошкоджено 4 квартири (1-й, 2-й, 3-й і 4-й поверхи, в яких проживало 10 осіб).

Від ДСНС залучено 33 чоловік особового складу, а також 4 одиниці техніки. На місці події з жителями працюють психологи ДСНС.

У регіональному главку Нацполіції повідомили, що зараз вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, у травні в Одесі стався обвал трьох житлових багатоквартирних будинків - на вулиці Торговій, 20, на Середньофонтанській, 29 і на Польському узвозі, 9.

Сьогодні вночі в курортній зоні Одеси частково обвалився старовинний житловий 4-поверховий будинок на вул. Ясній, 10.