Охоронець деснянської поліклініки розповів, чому не зміг відкрити укриття людям в Києві / скріншот

Охоронець деснянської поліклініки Вадим Мошкін, який в страшну ніч ракетного обстрілу 1 червня не відкрив людям двері до укриття, що призвело до загибелі молодої мами з дитиною та ще однієї жінки, розповів, чому так сталося.

Відповідні слухання пройшли в суботу, 3 червня. Раніше ЗМІ з'ясували, що чоловік зловживає алкогольними напоями і тієї ночі також, ймовірно, пиячив. Однак Мошкін перед суддею розповів, що під час ракетної атаки теж постраждав, тому не встиг відчинити двері. Відповідний ролик зняв Олексій Арунян, з видання "Ґрати".

"Мене збило вибуховою хвилею, покоцало добряче... склом", - заявив охоронець.

На зустрічне питання судді з приводу того, чи звертався чоловік за медичною допомогою, він, після декількох уточнень, це підтвердив.

"Пролунала тривога, я взяв ключі, нікого ще не було. Я взяв ключі та пішов по коридору, думаю, підготую бомбосховище, відкрию. Потім відкрив, увімкнув світло, почали стукати люди у двері, я пішов відкривати, дійшов до реєстратури, й тут мене повалило з ніг. З початку мене збило, а потім зверху скло полетіло. Там страшне було, я вам скажу", - розповів він в залі суду.

Суддя уточнив, що чоловік має на увазі, що щоб потрапити до бомбосховища, треба було відчинити дві двері: вхідні до поліклініки, а також до укриття. Охоронець зазначив, що відкрив останні, але відчинити заклад йому не стало часу. 

Точний інтервал між тим, коли пролунала тривога, й коли він пішов відчиняти двері, чоловік не вказав: "Думаю, що хвилин 5-8, хоча, навіть цього не було", - заявив він.

Охоронець не пустив людей до укриття в Києві під час удару "Іскандерами"

Нагадаємо, що в ніч на 1 червня окупанти запустили по Україні 10 балістичних ракет "Іскандер". Всі цілі вдалося ліквідувати силам ППО, однак уламки боєголовок спричинили багато шкоди та призвели до загибелі людей.

Тоді в Деснянському районі загинули дві жінки та дитина. У недбалості звинуватили охоронця поліклініки Вадима Мошкіна, який не відчинив людям двері до укриття. В цей день за цією справою поліція його допитала. Відповідальність за трагедію також покладають на керівника поліклініки Олега Шугалевича, заступника директора з технічної частини Василя Десика, а також заступницю голови Деснянської районної державної адміністрації Ірину Алєксєєнко.

Вас також можуть зацікавити новини: