У Чернігові патрульні застрелили 44-річного чоловіка, який погрожував зарізати ножем свою співмешканку / фото cheline.com.ua

У Чернігові поліцейські, які прибули за викликом про домашнє насилля, застосували табельну зброю проти чоловіка, той від отриманих поранень помер. Відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство).

Про це повідомили у прокуратурі Чернігівської області.

Поліцію до квартири по вулиці Жабинського викликала сусідка пари, яка почула, що жінка просить про допомогу від її чоловіка, який  погрожував фізичною розправою, зазначає видання ЧЕline.

Відео дня

Читайте такожУ Чернігові патрульний застрелив нападника з двома ножами

Два патрулі, які прибули до місце вирішили проникнути до квартири, там побачили чоловіка із ножами в обох руках, на накази поліції їх кинути не реагував, а потім пішов із ними на правоохоронців. 

"Відповідно до Закону України "Про Національну поліцію", патрульні застосували вогнепальну зброю і поранили чоловіка", - повідомили виданню у поліції Чернігівської області.

Зазначається, що до приїзду швидкої, яку викликали патрульні, чоловік залишався живим, ще годину медики намагались реанімувати постраждалого, але все ж врятувати його не вдалось.  

На місце події виїхали представники прокуратури, а також слідчі Держбюро розслідувань.

"Розпочато досудове розслідування. За його результатами буде надано правову оцінку діям працівників поліції", - йдеться в повідомленні правоохоронців. 

Вас також можуть зацікавити новини