На Одещині підлітки отримали опіки обличчя та рук через вибух невідомого пристрою / фото od.npu.gov.ua

В Одеській області до лікарні доставили двох підлітків, які отримали опіки обличчя та рук через вибух невідомого пристрою. Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, надзвичайна подія сталася 26 серпня у селищі Захарівка Роздільнянського району.

Попередньо встановлено, що підлітки віком 13 та 15 років грались неподалік дому.

"Зі слів хлопців, вони знайшли салют у вигляді циліндра і вирішили його підпалити сірниками. Щойно підлітки це зробили, як циліндр вибухнув", - розповіла інспектор сектору превенції Роздільнянського райвідділу поліції Ірина Тодорашко.

Відео дня

Травмовані хлопці змогли добігти додому та розказали все батькам, які викликали "швидку", яка доставила їх до лікарні. У обох постраждалих термічно-хімічні опіки ІІ ступеня обличчя та рук.

На місці події працюють правоохоронці, серед яких криміналіст. Повні обставини події встановлюються.

"Закликаємо батьків пояснювати дітям, що будь-які знахідки, схожі на піротехнічні вироби, вибухові пристрої тощо, чіпати не можна. В країні йде війна і, на жаль, нині і ще довго після її завершення для нас усіх становитимуть загрозу покинуті вибухові пристрої, допоки вся наша територія не буде розмінована", - наголошують у поліції.

Як повідомляв УНІАН, у Києві знайшли мертвими двох 12-річних дівчаток, які, за попередніми днними, впали з 15-го поверху багатоповерхівки. Поліція вважає, що сталося самогубство.  Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 із додатковою кваліфікацією самогубство ККУ.

Вас також можуть зацікавити новини: