На Луганщині вирують лісові пожежі / фото ДСНС

У Луганській області між населеними пунктами Нижньотепле та Артема стався черговий підпал, вогонь підступає до електропідстанцій, детонують нерозірвані боєприпаси.

Читайте такожНа Луганщині продовжують гасити два осередки масштабних лісових пожеж

Про це повідомляє Станично-Луганська районна державна адміністрація у Facebook.

Відео дня

"Раптово" запалало навіть там, де не було пожеж у 2014-15 роках після масштабних обстрілів із "Града". Черговий підпал між населеними пунктами Нижньотепле та Артема. Верховий вогонь підступає впритул до електропідстанцій. Рятувальники стримують пожежу. Від пожежі детонують нерозірвані боєприпаси", - йдеться в повідомленні.

Масштабні лісові пожежі на Луганщині

  • 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж. Станом на другу половину дня 1 жовтня 116 пожеж ліквідували або локалізували. За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень.
  • 1 жовтня КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово закрили через небезпеку поширення вогню.
  • За даними ДСНС, найскладніша ситуація склалася від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів.
  • В ході ліквідації лісових пожеж на території Луганської області виявлено тіла 11 осіб, крім цього травмовано 18 осіб (у тому числі 3 співробітники ДСНС). 
  • Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб.
  • За даними ДСНС, станом на 10:00 5 жовтня з 9 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності 7 осередків ліквідовані, 1 осередок локалізований, вживаються заходи щодо локалізації осередку пожежі лісового масиву в районі с. Смолянинове, ситуація контрольована.