У Київській області правоохоронці викрили три нарколабораторії та вилучили наркотики на понад 1,5 млн дол. / фото Київська міська прокуратура

Служба безпеки України у столиці заблокувала діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті великих партій наркотиків, психотропів і прекурсорів.

Як повідомляє прес-служба СБУ, під час 46 обшуків за місцями проживання учасників групи, в їхніх транспортних засобах та у трьох нарколабораторіях правоохоронці вилучили:

  • понад 100 кг підготованого до продажу амфетаміну, MDMA PVP і метадону,
  • 5 тонн сировини для виготовлення психотропів,
  • обладнання для виготовлення "товару",
  • 300 тис. дол., 30 тис. євро та 20 тис. грн, одержаних злочинним шляхом.

Читайте такожУ Європі затримали рекордні 23 тонни кокаїну на понад $700 мільйонів (фото)За інформацією правоохоронців, прибуток зловмисників становив майже 70 млн грн на місяць, щомісяця вони виробляли понад 150 кг психотропів. Загалом вилучено заборонених речовин на понад 1,5 млн дол. за цінами "чорного ринку". Як зазначили у прес-службі Київської міської прокуратури, для вивезення вилучених речовин та обладнання знадобилося три п'ятитонних вантажівки.

фото Київська міська прокуратура
фото Київська міська прокуратура

За попередньою версією досудового розслідування, до складу групи входили 14 жителів столичного регіону. Нарколабораторії вони облаштували у трьох власних домоволодіннях на території Київської області, а для продажу готового товару створили три інтернет-магазини. Авторизацію віртуальних послуг клієнти отримували за попередньою домовленістю через кол-центр учасників угруповання.

Загалом було задокументовано 7 фактів збуту наркоділками великих партій амфетаміну та прекурсору фенілнітропропену.

фото Київська міська прокуратура
фото Київська міська прокуратура

Правоохоронці затримали 9 організаторів та активних учасників групи відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ще двох оголосили в розшук.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України.

За результатами слідства буде розглянуто питання щодо кваліфікації дій організаторів угруповання за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

фото Київська міська прокуратура

Вас також можуть зацікавити новини: