У Генштабі наголошують, що питанням звільнення військовополонених займаються лише органи державної влади / фото ua.depositphotos.com

Родичі військовослужбовців Збройних сил України почали отримувати підозрілі телефонні дзвінки та повідомлення - в Генеральному штабі попереджають про шахраїв.

Особливо це стосується тих військовослужбовців, які потрапили в полон або вважаються безвісти зниклими, зазначається на сторінці Генштабу у Facebook.

"Користуючись емоційним станом рідних та близьких, зловмисники телефонують з прихованих номерів та пропонують за грошову винагороду "надати інформацію" про військового та "сприяти визволенню з полону". Також шахраї намагаються, нібито з метою уточнення, дізнатися особисті дані українських захисників. Офіційно повідомляємо, що представники Збройних Сил України або інших органів військового управління чи державних установ не збирають кошти та не розв'язують питання звільнення з полону шляхом викупу", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що питання звільнення військовополонених перебувають у виключній компетенції органів державної влади. Жодного збору коштів з членів сімей та близьких не відбувається.

Як повідомляв УНІАН, "ПриватБанк" попередив клієнтів про черговий шахрайський ресурс, який, прикриваючись виплатою грошової допомоги від держави, намагається викрасти особисті та фінансові дані українців.

Вас також можуть зацікавити новини: