Невідомі розстріляли мікроавтобус з травматичної зброї / фото facebook.com/kivailya

Поліцейські встановлюють обставини стрілянини під Харковом.

Як повідомляє поліція Харківської області в Telegram, за попередньою інформацією, в результаті події дві людини отримали поранення та доставлені до лікарні. По області введено в дію поліцейську операцію «Сирена».

Читайте такожУ поліції дали перший коментар щодо стрілянини на трасі "Київ-Харків", про яку повідомив нардеп Кива

Відео дня

Повідомлення про пригоду на автодорозі в районі міста Люботина надійшло до поліції близько 19:10. За адресою терміново вирушили керівництво обласного главку поліції та слідчо-оперативна група Люботинського ВП.

«З’ясовано, що поблизу міста Люботин Харківського району Харківської області на автодорозі невідомі автомобілем «Міцубісі» заблокували рух мікроавтобуса «Мерседес», у якому перебували представники ГО «За життя», та змусили його зупинитися. Після цього з автомобіля «Міцубісі» вийшло декілька осіб й з травматичної зброї обстріляли вказаний мікроавтобус, після чого втекли на своєму автомобілі. У результаті пострілів двоє активістів згаданої громадської організації отримали поранення, їм надається медична допомога. Людей, взятих у заручники немає. Розшук зловмисників здійснюється за спеціальною поліцейською операцією «Сирена»», – розповіли в поліції.

Інформація за фактом події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Усі обставини встановлюються.

Стрілянина на трасі під Харковом: що трапилося

Конфлікт між організацією Киви та Нацкорпусом в Києві 25 серпня

  • У вівторок, 25 серпня, в центрі Києва на бульварі Дружби Народів між представниками «Національного корпусу» та представниками організації народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Іллі Киви «Патріоти – за життя» сталася сутичка зі стріляниною.
  • Кива заявив, що активісти «Нацкорпусу» та ветерани полку «Азов» здійснили «підлий напад» на членів його організації «з метою вбити, залякати, заткнути та зупинити».
  • Водночас представники «Нацкорпусу» заявили, що це представники «силового загону» нардепа зі зброєю напали на їхніх активістів.