Затримано що п'ятьох учасників стрілянини у Броварах /  фото Facebook Антона Геращенка

Правоохоронці затримали вже 21 учасника конфлікту зі стріляниною в Броварах.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє МВС на сторінці у Facebook.

Читайте такожСтрілянина у Броварах: всі подробиці розбірок у стилі "90-х" (фото, відео)

Відео дня

"Патрульні в Житомирській та Вінницькій областях затримали ще 10 учасників кримінальних розборок у Броварах. Загальна кількість затриманих досягла вже 21-го", - повідомив Геращенко.

Він також додав, що поліція продовжує встановлювати всіх осіб, причетних до "чорного" переділу ринку транспортних перевезень в Київській області.

Як повідомила прес-служба Нацполіції, на Вінниччині бійці спецпідрозділу КОРД затримали автомобіль з п’ятьма особами. Водія та чотирьох пасажирів доставляють у поліцію Київської області для проведення слідчих дій.

У стрілянині взяли участь понад 100 осіб / фото Facebook Антона Геращенка

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною щодо міжміських маршрутних перевезень.

Слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Т.в.о. голови Київської обласної держаної адміністрації Василь Володін, у зв’язку із стріляниною в Броварах, заявив, що «ситуація з нелегальними перевезеннями зріла роками». Керівництво області провело нараду з перевізниками, що працюють на броварських маршрутах, визначених КОДА та з якими укладені договори на організацію перевезень (це, зокрема ТОВ «Євро-Авто-Альянс» (маршрути 706, 707) і ТОВ «Союз Авто» (маршрути 701, 803, 340, 906)). Ці перевізники стверджують, що до ранкового інциденту не мають жодного стосунку та працюють у штатному режимі. За даними КОДА, за понад рік ніяких змін у цих маршрутах та переліку компаній, що їх обслуговують, не відбувалося.

Правоохоронці затримують учасників стрілянини у Броварах / фото Facebook Антона Геращенка

За даними МВД, в озброєному конфлікті взяли участь понад 100 осіб, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула з Києва.

Сьогодні, 29 травня, начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса відсторонено від виконання обов’язків, його заступника – начальника кримінальної поліції області та керівника оперативної служби звільнено з посад.

Як пояснили в поліції, причиною стали грубі недоліки та прорахунки, допущені у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів.

У Броварах сталася масова стрілянина / фото Facebook Антона Геращенка