Стрілянина в центрі Києва: трьом учасникам повідомили про підозру

Трьом учасникам сутички зі стріляниною в центрі Києва, яка сталася 2 лютого, повідомлено про підозру.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, подія трапилась на вулиці Володимирській у Шевченківському районі столиці.

Тимчасово виконувач обов’язків начальника поліції Києва Андрій Гарастюк повідомив: "Під час огляду місця події ми вилучили газовий балончик, гладкоствольну рушницю та набої до неї, пістолет травматичної дії, мисливські карабіни та набої до них. За хуліганські дії біля приміщення фінансової установи, 25-річного та 26-річного киянина, а також 28-річного жителя міста Черкаси затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також у рамках розпочатого кримінального провадження ми призначили відповідні експертні дослідження".

Відео дня

В повідомленні сказано, що слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманим про підозру.

Гарастюк зазначає, що "за хуліганські дії біля приміщення банківської установи порушникам загрожує до семи років ув’язнення. Наразі досудове розслідування триває".

Читайте такожУ Києві зухвало пограбували чоловіка: стріляли та забрали 10 мільйонів гривень (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, 2 лютого внаслідок сутички у центрі Києва були госпіталізовані дві особи, 14 людей були доставлені до поліції.

До поліції надійшло повідомлення про конфлікт та стрілянину біля фінансової установи на вулиці Володимирській.