За словами Розлуцької, копи не хотіли слухати жодних пояснень / УНІАН

Працівники правоохоронних органів намагалися не допустити на територію біля Верховної Ради автомобіль громадської активістки Анастасії Розлуцької, в якому був реквізит для мітингу.

Про це кореспонденту УНІАН розповіла активістка, засновниця безкоштовних мовних онлайн-курсів Анастасія Розлуцька.

За її словами, сьогодні зранку на своєму легковому автомобілі вона везла мітинговий реманент: гілки з дерева для перфомансу біля будівлі парламенту.

Відео дня

"Це були дрова довжиною 1,5 м, які я везла у своєму легковику. Я під'їхала до ВР, щоб вивантажити реманент. Набігла купа поліції: нащо вам ці дрова, ми вам забороняємо виносити їх з автомобіля, бо тут не можна, хтось цією палицею може когось ударити. Я майже вивантажила дрова, а вони їх запихають мені в машину назад. Зчинилася штовханина. Прибігли "беркутівці" в бордових беретах. Я розумію, що буде "весело", сідаю за кермо і їду розвантажитися в іншому місці", - сказала вона.

Читайте такожРада не підтримала мовний "закон Бужанського"

Також Розлуцька розповіла, що вона розвернулася до метро "Арсенальна", проте по дорозі її зупинили поліцейські, які заявили, що нібито її авто перебуває в орієнтуванні, як крадене, але не надали жодного підтвердження цьому. Далі, за словами активістки, вони озвучили нову версію, що нібито автомобіль потрапив у ДТП і перебуває через це в розшуку.

"На місце знову прибігли "беркутівці" в червоних беретах, проте поводилися не агресивно. Але я чула, як їм передавали вказівки мене затримати і не випускати. Далі прийшли народні депутати, зокрема, Софія Федина (з фракції "ЄС") сіла в мій автомобіль і ми поїхали до житлового будинку на Грушевського, 9а. Там нас зустріла ще одна група поліцейських, які вже поводилися агресивно. Вони розмовляли російською та хамили. На місце підійшли нардепи Володимир В'ятрович та Михайло Бондар, ми почали вивантажувати дрова-реквізит і понесли їх в руках через Маріїнський парк. Поліцейські почали ловити людей та намагатись їх затримати. Навіть намагалися перешкоджати фізично руху народних депутатів, які також несли ці палиці", - підсумувала активістка.

Також вона додала, що поліцейські не хотіли слухати жодних пояснень, що палиці – це реквізит для мітингу, що ними ніхто не збирається нікого бити, не збирається палити вогнище.

Врешті-решт активістам вдалося занести ці палиці на площу Конституції та влаштувати перфоманс.

Як повідомляв УНІАН, під Радою відбулися сутички активістів з поліцією.