Танкер "Делфі" зазнав аварії у листопаді 2019 року / УНІАН

Розпочалися підготовчі роботи з підняття затонулого танкера «Делфі».

Про це у своєму Telegram-каналі написав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Одна з приватних компаній звернулася з пропозицією здійснити роботи з підняття судна без використання державних коштів. Роботи з суднопійдому виконуватиме ТОВ «Краншип», а ТОВ «Бруклін-Київ» виступили з ініціативою профінансувати операцію, за що їм безмежно вдячні», - повідомив Криклій.

Відео дня

Читайте такожРоботи припинені: ситуацію з танкером Delfi визнано надзвичайною

За його словами, у понеділок, 10 серпня, був підписаний тристоронній договір між ОФ ДП «АМПУ», ТОВ «Краншип» та ТОВ «Бруклін-Київ».

Історія танкера "Делфі"

  • В листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси на пляжі «Дельфін» зазнав аварії танкер «Делфі» (Delfi) з трьома українцями на борту. Щодо капітана було відкрито кримінальне провадження.
  • В результаті аварії було забруднено узбережжя, витоки нафтопродуктів почастішали з настанням літа.
  • Судновласник пообіцяв прибрати «Делфі» з пляжу «Дельфін» ще до 31 березня, згодом терміни переносилися. Останні спроби в кінці липня завершилися невдачею.
  • 23 липня АМПУ оголосила тендер на роботи з евакуації танкера, кінцевий термін подання пропозицій - 28 серпня, вартість - майже 24 млн 682 тис. грн.
  • 26 липня комісія з ТЕБ та НС Одеської ОДА визнала ситуацію з «Делфі» надзвичайною. Судновласнику відмовили в продовженні робіт. Чиновники кілька разів заявляли, що не виключають розрізання судна на місці аварії. Екологи та громадські працівники стверджують, що це може обернутися для Одеси катастрофою.