Ілюстрація REUTERS

Двоє затриманих чоловіків, які торгували керівними посадами у Харкові, посилались на близькі зв’язки з керівництвом Верховної Ради, парламентських фракцій та міністрами.

Про це у Facebook повідомив керівник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

«Зловмисники представлялись посадовцями діючої влади та посилались на близькі зв’язки з керівниками Верховної Ради України, парламентських фракцій та міністрами», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСтрілянина на ринку в Одесі: правоохоронці затримали 10 учасників заворушень (відео)

Зазначається, що силовики затримали 52-річного одесита та 68-річного киянина одразу ж після одержання ними першого «траншу» у розмірі 150 тис. доларів (100 тисяч – за посаду керівника Харківської обласної державної адміністрації, 50 тис. – за посаду голови управління Державної податкової служби в області).

Як розповів журналістам речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, про таку «схему» вони дізналися від жінки, якій підозрювані пропонували посприяти у лобіюванні її інтересів під час перевиборів на 179-го округу (Лозівський район Харківської області). За це чоловіки вимагали 60 тис. дол.

Наразі правоохоронці встановлюють, чи дійсно затримані чоловіки мають впливові зв’язки. Однак у прокуратурі вважають їх шахраями.

«Вони входили в довіру, казали, що начебто реально можуть за ці кошти сприяти вирішенню питання», - додав Чубенко.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові правоохоронці затримали двох чоловіків, які «торгували» посадами держслужбовців.

Зокрема, зловмисники обіцяли клієнтам лобіювати їх призначення на посаду керівника Харківської обласної державної адміністрації за 1 млн доларів та начальника Головного управління Державної податкової служби Харківщини за 100 тис. доларів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 ККУ (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.