Викладач порушував закон такими "експериментами" / фото facebook.com/ursaua

У Києві в Національному університеті біоресурсів і природокористування (НУБіП) на факультеті ветеринарної медицини викладач під час занять знущався з тварин.

На цей кричущий факт звернула увагу зоозахисна організація URSA. Вони знайшли опубліковану на сайті університету інформацію-підтвердження й фото.

Так, викладач демонстрував на живому кролі без використання анестезії механізми рефлекторної зупинки дихання під впливом аміаку на слизову оболонку.

Відео дня

"Хоча ст. 26 Закону України про захист тварин від жорстокого поводження забороняє проведення на тваринах демонстрацій у навчальних цілях, якщо вони можуть бути проведені на неживих об’єктах, зокрема демонстрації рефлекторної діяльності організму", - наголошують зоозахисники.

Вони стверджують, що викладача звати Роман Бокотько. Результати його "експериментів" з тваринами викладено в офіційних публікаціях на сайті університету.

В URSA заявляють, що студенти скаржилися на такі уроки, просили припинити знущання з тварин, але у відповідь чули, що "лише так можна навчитися".

Як карається жорстоке поводження з тваринами в Україні

9 листопада 2021 року в Україні набули чинності внесені Радою зміни до закону, що передбачає посилення контролю за поводженням з тваринами. Також збільшено штрафи за вигул собак без намордників та неприбирання за ними екскрементів. 

Відповідно до статті 89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами), знущання з тварин загрожує штрафом від 3400 до 5100 гривень з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

А ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яка протягом року вже притягувалась до відповідальності за таке ж порушення — накладення штрафу від 5100 до 8500 гривень або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Вас також можуть зацікавити новини: