Фото УНІАН

Мешканка Луцька Руслана Д, яку нібито утримують в заручниках в автобусі, на вимогу терориста зателефонувала журналістам «Першого» і попросила, щоб ЗМІ вимагали від президента Володимира Зеленського відеозвернення.

Розшифровка розмови опублікована на сайті «Першого».

«Що йому, важко зробити відео, просто зробити відео? Настільки важко? Просто зробити відео тим всім дурням. Шевчук і ті всі? Нам передзвонили і сказали, що вони не можуть. Півгодини дали. Вже менше залишилося», — цитують журналісти розмову із заручницею.

За її словами, одна з вимог луцького терориста - зробити відеозвернення з текстом «фільм Земляни 2005 року дивитися всім».

«Шевчук. Зеленський, щоб першим звернення виклав. Там нескладні вимоги. І сказати, щоб подивилися фільм. Це важко? Вже не хочу навіть говорити ні з ким. Скільки ми можемо вас просити?» - сказала жінка.

Також, за її словами, чоловік, який утримує їх у заручниках, розлютився через повідомлення в ЗМІ про проходження лікування в психіатричній лікарні (цю інформацію спочатку повідомили в поліції, але потім спростували).

Читайте такожУ Луцьку терорист захопив автобус із заручниками: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Захоплення автобусу в Луцька

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку чоловік захопив автобус і забарикадувався в ньому. На місці події були чутні постріли, а площа оточена спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка. За інформацією СБУ, в заручниках у чоловіка перебувають близько 10 осіб.

Що відомо про терориста з Луцька

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео та виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Читайте такожПравоохоронці встановили контакт з терористом у Луцьку

Поліція веде перемовини зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити та відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронці.

За інформацією ЗМІ, луцького терориста, який захопив автобус з пасажирами, на насправді звуть Максим Степанович Кривош, а Максим Плохой - це його псевдонім.