На АС виявили підозрілий предмет / фото Вісник

На автостанції у Луцьку, яка розташована біля Варшавського ринку, виявили підозрілий предмет. Повідомляється про замінування.

Читайте такожУ Луцьку терорист захопив автобус із заручниками: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Туди скерована слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Про це повідомляє місцевий сайт "Вісник".

Відео дня

Інформацію перевіряють, людей евакуйовують.

Як повідомила згодом прес-секретар волинської поліції, на АС знайшли "частину системного блоку".

Як повідомляв УНІАН, 21 липня вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко — Красилівка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований, у нього при собі автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником ведуться переговори. Центр перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовився виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Інформації про потерпілих поки немає. У поліції заявили, що вимоги зловмисника не містять жодної конкретики.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

За інформацією заступника голови Міністерства внутрішніх справ України Антона Геращенка, зловмисник, захопив автобус з пасажирами, зателефонував до поліції та представився як «Максим Плохой».