Тварини були доставлені до ветеринарної клініки, де під час надання допомоги одна собака померла \ Фото: REUTERS

У Львові 26-річний чоловік без належного догляду та годування утримував у квартирі 8 собак та 9 котів.

За інформацією відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, 4 листопада від волонтерів-зоозахисників надійшло повідомлення про жорстоке поводження з тваринами.

За словами заявників, мешканець одного з будинків на вулиці Замарстинівській у Львові утримує у своєму помешканні близько 20 тварин – собак та котів, не надає їм необхідного догляду, не забезпечує годування та відповідні умови утримання.

Відео дня

За вказаною адресою прибули правоохоронці. Після тривалих перемовин власник квартири впустив поліцейських та волонтерів у помешкання, де перебували 8 собак та 9 котів – більшість у незадовільному та хворобливому стані. Тварини були доставлені у ветеринарну клініку, де під час надання допомоги один собака помер.

Читайте такожНа Одещині чоловік застрелив сусідського собаку з пневматичної гвинтівки (фото)

За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу ("жорстоке поводження з тваринами"). Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Вас також можуть зацікавити новини