Замовлення приймали через Telegram / фото СБУ

У Запоріжжі поліцейські припинили діяльність групи осіб, які налагодили масштабне виробництво наркотиків та їх збут по всій Україні через Telegram.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Читайте такожУ Києві поліцейські ліквідували інтернет-магазин з продажу наркотиків

Відео дня

Виготовлення та збут

Місцевою прокуратурою № 1 спільно зі столичними поліцейськими задокументована і припинена протиправна діяльність групи осіб, які займалися виготовленням і збутом наркотичних і психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Як встановлено в ході попереднього розслідування, в Запорізькій області група осіб організувала лабораторію з виготовлення метадону, а також амфетаміну, метамфетаміну та альфа-пвп в промислових масштабах.

Скріншот з Facebook

Як працювала схема

Замовлення на виготовлені наркотики приймалися через месенжер Telegram, а оплата здійснювалася на банківські картки або грошовими переказами за допомогою платіжних систем. Після підтвердження оплати замовнику відправлялася посилка з наркотиками або психотропними речовинами. При цьому особи, які відправляли та отримували поштові відправлення в різних регіонах України, використовували засоби конспірації та вигадані анкетні дані.

В ході проведення обшуків за адресою розташування лабораторії в Запоріжжі вилучено велику кількість обладнання, порошкоподібних і кристалічних речовин, прекурсорів та інгредієнтів.

На даний час вирішується питання повідомлення про підозри організатору та особам, причетним до скоєння злочину. Слідчі дії тривають.

Інтернет-магазин з продажу наркотиків

18 вересня 2020 року в Києві поліцейські ліквідували інтернет-магазин з продажу наркотиків.