Злочинці вкрали понад 2,5 млн гривень / фото ОГП

У Офісі генерального прокурора уточнили, що встановлено чотирьох підозрюваних у підриві автомобіля "Укрпошти" на Полтавщині.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області співробітниками Національної поліції встановлено 4 осіб, які обґрунтовано підозрюються у розбійному нападі на автомобіль "Укрпошти", замаху на життя працівників цієї установи та заволодінні 2,75 млн грн (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Відео дня

Читайте такожПограбування автомобіля "Укрпошти": поліція затримала трьох підозрюваних

"Трьох чоловіків розшукали у Києві, одного - у Лубнах. Усі вони - жителі Полтавської області. Наразі їм повідомлено про підозру та вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 7 липня поблизу села Тишки Полтавської області невідомі підірвали автомобіль "Укрпошти" та заволоділи грошима в сумі понад 2,5 млн грн.

"Близько 10 години 7 липня до поліції Полтавської області надійшло повідомлення про те, що поблизу села Тишки Лубенського району невідомі підірвали автомобіль "Газель", що належить "Укрпошті", і заволоділи грошима в сумі понад 2,5 мільйона гривень і табельним пістолетом охоронця", - йдеться в повідомленні Відділу комунікації поліції Полтавської області.

В результаті розбійного нападу двоє людей, що перебували в автомобілі, отримали тілесні ушкодження.

Поліція проводить оперативно-розшукові заходи зі встановлення та затримання особливо небезпечних злочинців. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками ст. 15 ч. 2 п. 6 ст. 115 (замах на вбивство) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

В управлінні Пенсійного фонду кореспонденту УНІАН повідомили, що "Газель" перевозила пенсії для жителів Чорнухинського та Лохвицького районів.

Сьогодні, 10 липня, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що співробітники карного розшуку Національної поліції затримали трьох осіб, підозрюваних у пограбуванні автомобіля "Укрпошти" на Полтавщині.