Зловмисника затримано при спробі продажу 50 тис. грн купюрами по 500 грн / фото od.gp.gov.ua

В Одесі вчора затримано зловмисника, який виготовляв і продавав фальшиві банкноти номіналом 500 грн і 200 грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, 39-річного уродженця Роздільнянського району затримано 22 липня прокурорами спільно з поліцією.

Встановлено, що чоловік самостійно виготовляв банкноти номіналом 500 грн і 200 грн, які в подальшому збував на території Одеси.

Відео дня

Під час обшуку квартири затриманого правоохоронці вилучили технічне обладнання для виготовлення підроблених банкнот, заготовки номіналом 200-500 грн та інше.

«Зловмисника затримано при спробі продажу 50 тис. грн купюрами по 500 грн», - повідомили в прокуратурі.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії, за результатами яких буде вирішено питання щодо оголошення чоловікові про підозру і обрання запобіжного заходу.

Читайте такожДБР затримало співробітника СБУ, який торгував зброєю

Як повідомили в Приморському відділі поліції Одеси, вищезгаданого жителя міста Роздільна розшукували правоохоронці за розбійний напад та незаконне заволодіння транспортним засобом.

За даними поліції, «друкарню» з виготовлення підроблених купюр він облаштував в одеській квартирі, в якій тимчасово проживав.

Як уточнило УНІАН джерело в правоохоронних органах, підробкою національної валюти зловмисник займався з початку 2020 року.

Одеська місцева прокуратура № 3 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом виготовлення та збуту підробленої національної валюти України (ч. 2 ст. 199 КК України).

Фото od.gp.gov.ua