Досудове розслідування триває / фото kiev.informator.ua

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру ще одній особі, яка може бути причетна до замаху на умисне вбивство депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва та вбивства його 3-річного сина в центрі Києва в грудні 2019 року.

Як інформує Офіс генерального прокурора, наразі фігуранта оголошено в міжнародний розшук.

Читайте такожУ Харкові затримали голу жінку із відрубаною головою в пакеті (фото, відео)

Відео дня

Також за клопотанням прокурорів суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це надає правові підстави компетентним органам затримати цю особу на території іншої держави.

Досудове розслідування триває.

Нагадується, за ініціативи заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова, який відповідає за ювенальний напрям, у січні Офісом генерального прокурора було прийнято рішення щодо зміни підслідності та групи прокурорів в цьому кримінальному провадженні.

Наразі шістьом особам повідомлено про підозру. Четверо осіб перебувають під вартою, двоє - у міжнародному розшуку.

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня 2019 року в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик, за кермом якого перебував депутат Київської облради від «БПП «Солідарність», власник ресторану «Маріо» Соболєв.

У результаті стрілянини загинув трирічний син депутата, який перебував у салоні автомобіля.

2 грудня поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві дитини, наступного дня їм повідомили про підозру у вчиненні злочину за пп. 2, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

4 грудня суд заарештував обох підозрюваних без права на внесення застав.

15 січня Соболєв і його дружина Інна оголосили про виплату винагороди у розмірі 2 млн грн тому, хто допоможе вийти на замовника вбивства.