У наметах поліція опитує свідків вибуху на Позняках / фото УНІАН

У дворі будинку на столичних Позняках, у якому сьогодні стався вибух, розгорнуто оперативний штаб, в якому працюють представники органів влади, рятувальники та поліція.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, у «зеленій зоні» розгорнуто намети, у яких працюють представники Національної поліції, медики, рятувальники. Також у дворі будівлі у супроводі декількох керівників київської влади перебуває Київський міський голова Віталій Кличко.

У наметах поліція опитує свідків, а також складає списки людей, які мешкають у постраждалому будинку, для з’ясування усіх обставин надзвичайної події та її наслідків.

Відео дня

Читайте такожМешканка будинку, який вибухнув на Позняках: запах газу чули ще у вівторок

Деякі мешканці будинку перебувають у стресовому стані. Окремі жінки плачуть.

До місця розташування штабу організовано підвіз питної води. Потерпілим за необхідності надають допомогу медики і психологи.

Водночас з зовнішньої сторони будівлі, яка виходить на проспект Григоренка і яка найбільше постраждала від вибуху, за допомогою будівельної спеціальної висотної техніки, на рівні 6-8 поверхів, рятувальники розбирають перекриття, а також завали, які утворилися внаслідок вибуху.

Стіна з внутрішньої сторони будинку, яка виходить у двір, також пошкоджена на рівні 7-го поверху, але там поки роботи з розбору завалів не проводять.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 у Дарницькому районі Києва стався вибух попередньо газоповітряної суміші в дев'ятиповерховому житловому будинку за адресою вул. Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4-8-го поверхів.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив про двох загиблих в результаті вибуху на Позняках.

За даними поліції, в результаті вибуху на Позняках одна людина загинула, розблокувати троє, пошуки ще трьох тривають, евакуювали 21 осіб.

Кличко заявив, що розглядаються дві версії вибуху - вибух або газу, або вибухівки.

На місце події прибув секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, який заявив, що президент Володимир Зеленський проінформований про вибух.