Під час вибуху загинули три людини / фото УНІАН

Пошуково-рятувальні роботи на місці вибуху в будинку на столичних Позняках ускладнились через ймовірність обрушення конструкції.

Про це в ефірі одного з українських інформаційних телеканалів повідомила керівник прес-служби управління ДСНС України в Києві Світлана Водолага.

Вона відзначила, що за інформацією Нацполіції, під завалами можуть знаходитись ще дві людини, «але ми не виключаємо той факт, що під завалами можуть бути ще більше людей».

Відео дня

Читайте такожВибух на Позняках: пошукові роботи триватимуть до остаточного виявлення людей - МВС

«Наші роботи не припиняються, проводяться у цілодобовому режимі, але зараз роботи ускладнилися через те, що є ймовірність обрушення у конструкції. І незважаючи на те, що протягом вчорашнього дня, сьогоднішньої ночі та зараз рятувальники продовжують укріплювати конструкцію будинку, але все одно є загроза життю та здоров’ю рятувальників, які працюють», - додала речник ДССН у Києві.

За її словами, вночі працівникам ДСНС доводилося призупиняти роботи через те, що зовнішня стіна будинку почала деформуватися і становила ризик для життя і здоров’я рятувальників.

«Потім було прийнято рішення – проводити роботи у мінімальному складі, тобто наразі розбирають конструкції в районі четвертого поверху лише троє рятувальників за допомогою крану. Робота проводиться дуже повільно, але ми не можемо наражати на небезпеку наших рятувальників та мінімізувати шанси на порятунок людей, які знаходяться під завалами, адже якщо станеться обрушення конструкції, шанси на порятунок людей знизяться до нуля», - відзначила вона.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня о 10:00 в Києві, на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння.

В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів.

Поліція відкрила кримінальне провадження та проводила обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували багатоповерхівку на столичних Позняках, у якій стався вибух.

Станом на ранок 22 червня загинули три людини, п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати.

Доля двох чоловіків - 1976 і 1967 років народження - залишається невідомою.