В одеському Будинку профсоюзів проллунав вибух / фото Нацполіція

В одеському Будинку профспілок, який знаходиться на Куликовому полі, стався вибух.  Як повідомляє прес-служба регіональному главку Національної поліції, подія сталася сьогодні. 

"За попередньою інформацією, вибухнула граната. Унаслідок вибуху загинула одна людина", - розповіли правоохоронці.

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та фахівці управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області. Встановлюються повні обставини події.

Відео дня

В управлінні обіцяють згодом надати більш детальну інформацію.

В результаті вибуху загинула одна людина / фото Нацполіція

Оновлення 13:35. За попередніми даними, унаслідок необережного поводження граната вибухнула у руках масажиста-реабілітолога, який орендував підвальне приміщення у Будинку профспілок. Реабілітолог загинув, а його відвідувач отримав баротравму легкого ступеня. 

Зараз місце події оглядається спеціалістами вибухотехніками. Походження боєприпасу поліцейські встановлюватимуть у ході розслідування.

Вирішується питання щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з позначкою "нещасний випадок" та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За деякими даними, гранату загиблому подарував його клієнт, який сам під час вибуху і отримав баротравму.

Резонансні події у Будинку профспілок в Одесі

Нагадаємо, з одеським Будинком профспілок пов’язані резонансні події, які відбувалися 9 років тому.

Зокрема, 2 травня 2014 року проукраїнські активісти мали намір в Одесі провести марш "За єдність України". Вони хотіли пройти від Соборної площі до парку ім. Тараса Шевченка, але їм завадили представники антимайдану, колона яких перегородила рух учасникам маршу. В результаті почалися масові заворушення за участю представників обох сторін. Це призвело до зіткнення у центрі міста (на Грецькій площі), де було застрелено шість осіб, зокрема проукраїнських активістів.

Потім прихильники незалежності України прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко антимайдану. Намети спалахнули, почалася пожежа в Будинку профспілок, у якому сховалися прихильники РФ. Через вогонь, дим, падіння з вікон палаючої будівлі загинули ще 42 людини. Постраждали того дня у місті понад 200 людей.

Біля Будинку профспілок проросійські налаштовані люди часто проводили свої акції.

Вас також можуть зацікавити новини: