Прокуратура розслідує обстріл бойовиками Станиці Луганської/ фото прес-служба Офіса генпрокурора

Луганська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу бойовиками РФ околиць селища Станиця Луганська.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора

Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Відео дня

За даними слідства, 29 листопада бойовики РФ відкрили вогонь по мирних жителях Станиці Луганської із застосуванням важкої артилерії. Внаслідок обстрілу виведено з ладу електротрансформатор та лінію електропередач – без світла залишилося більше тисячі людей. Пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури, у тому числі житловий будинок та транспортний засіб.

Крім того, один зі снарядів влучив в адміністративну будівлю Новокіндрашівської станції філії "Донецької залізниці" АТ "Укрзалізниця", внаслідок чого осколкове поранення в голову отримав її працівник. Його стан є стабільним, життю нічого не загрожує.

"Незаконні дії НЗФ, контрольованих РФ, становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статті 52 Додаткового протоколу І до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, та статті 25 розділу І частини ІІ Гаазької конвенції від 18 жовтня 1907 року, що вказує на порушення законів та звичаїв війни", - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв УНІАН, окупанти на Донбасі обстріляли Станицю Луганську, селище та прилеглі населені пункти частково залишилися без світла. В результаті обстрілу ворожих сил без світла опинилися населені пункти: частково Станиця Луганська і село Малинове, 1185 абонентів.

Вас також можуть зацікавити наступні новини