REUTERS

Сьогоднішньому захопленню банку з заручниками в Києві можна було запобігти.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, для цього необхідна профілактична робота силовиків.

Відео дня

Читайте такожДіагноз з 10 років: київський терорист перебував на психоневрологічному обліку - Геращенко

"Думаю, що це можна було попередити. Це велика недоробка правоохоронної системи в цілому. Повинна працювати агентурна мережа, у кожної правоохоронної організації є список людей, схильних до таких дій, є профілактичні заходи. А ми в результаті б'ємо по хвостах. Звичайно, є і одинаки, але соціопати рано чи пізно потрапляють у такі списки. На 100%, звичайно, ніхто гарантію не дасть ", - сказав він.

Експерт розповів, як зазвичай діють правоохоронці в подібних випадках.

"Є спеціальні люди, які навчені за зовнішнім виглядом складати психологічний портрет. Також потрібно з'ясувати, яким чином він збирається привести вибухівку в дію, де у нього кнопка. Якщо є така можливість, зазвичай в залежності від політики держави такі люди просто ліквідуються", - сказав він.

Читайте такожЗахоплення банку у Києві: поліція розповіла про стан заручниці та операцію з підміною журналістів

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 серпня, близько 12:20 в банк в будівлі бізнес-центру "Леонардо" на розі вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького в Києві увійшов чоловік і заявив, що у нього в рюкзаку є вибухівка.

Співробітники правоохоронних органів встановили, що це громадянин Узбекистану Сухроб Карімов, який проживає в Києві. Персонал і відвідувачі були евакуйовані, всередині приміщення з ним залишалася одна працівниця банку.

Близько 15:00 зловмисника затримали. СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею про теракт.