Чоловік зателефонував журналісту Бутусову / колаж УНІАН

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що йому зателефонував "Максим Плохой", який захопив автобус з людьми у Луцьку, і зажадав максимального поширення його вимог.

Як написав журналіст на своїй сторінці в Facebook, чоловік у розмові заявив, що має зброєю і вибухівку.

Читайте такожЧоловік, який захопив заручників у Луцьку, викинув з автобуса гранату

Відео дня

"Люди в автобусі, з телефонів яких він здійснює дзвінки, сприймають його загрозу цілком серйозно. Він вимагає від журналістів поширення його вимог, які викладені в зверненні. Його вимоги опубліковані. Сказав, що хоче, щоб усі журналісти приїхали до нього. Я відповів, що готовий приїхати, якщо він в обмін на мене відпустить жінок і дітей в автобусі. Він сказав, що підозрює, ніби я співробітник поліції, і кинув трубку. Ось, пишу на своєму акаунті, я дійсно з вами говорив, Максим, готовий виїхати, в обмін на частину заручників", - пише Бутусов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці у центрі Луцька озброєний чоловік захопив автобус з близько 20 заручниками.

Введено оперативний план «Заручник». Зі зловмисником ведуться переговори. Центр перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «діючою системою в Україні», відмовився виходити і відпускати людей, а також відкрив стрілянину.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

За інформацією заступника голови Міністерства внутрішніх справ України Антона Геращенка, зловмисник, який захопив автобус з пасажирами, подзвонив в поліцію і представився як «Максим Плохой».

За оцінкою поліції, вимоги озброєного чоловіка не містять жодної конкретики.