Ймовірний координатор замаху на Царьова заявив, що його завербували в січні 2023 року / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

У ФСБ РФ заявили, що затримали підозрюваного у замаху на колаборанта Олега Царьова, і він дає свідчення.

Повідомляється, що затриманий координатор нападу, житель Ялти, який, як зазначає ФСБ, організував стеження за Царьовим та обладнав схованку із засобами ураження "за завданням СБУ".

РосЗМІ опублікували відео затримання, на якому передбачуваний координатор замаху заявив, що його завербували у січні 2023 року. Нібито у лютому він влаштувався на роботу в санаторій, де жив Царьов, щоб збирати дані про його пересування.

Вдома у затриманого, як стверджується, знайшли вибуховий пристрій, засоби конспіративного зв'язку з українськими силовиками, фотографії Царьова, схеми підходів до місць його проживання та роботи.

"Загроза життю Олега Царьова, на якого було скоєно замах, на цей час відсутня, стан здоров'я - задовільний", - йдеться у повідомленні ФСБ.

Також вказується, що відносно колаборанта та його сім'ї вжито необхідних заходів безпеки.

Замах на Царьова - що повідомлялося раніше 

Як писав УНІАН, вранці 27 жовтня стало відомо, що в окупованому Криму напали на колаборанта Царьова. Повідомлялося, що в нього кілька разів вистрілили.

Пізніше поінформовані джерела УНІАН повідомили, що даний замах - це спецоперація СБУ.

Відразу після нападу проходила інформація, що колаборант у критичному стані.

Вас також можуть зацікавити новини: