Поліцейські зґвалтували у Кагарлику дівчину / фото kagarlyk.cit

Адвокат зґвалтованої Неллі працівниками поліції в Кагарлику повідомила, що ці ж правоохоронці вчиняли незаконні дії щодо неповнолітньої сестри дівчини - Алли.

Про це заявила на брифінгу, 25 червня, адвокатка Олена Сотник, пише ТСН.

Читайте такожЗґвалтування у Кагарлику: адвокат потерпілої розповіла про її фізичний стан

Відео дня

"У нас є ще один фігурант у цій справі і ми заяву вже подали. Про вчинення злочину відносно малолітньої сестри Нелі, яку звуть Алла. Відносно неї також ці самі підозрювані, за декілька годин до того як почалися події з Нелею, вчиняли незаконні дії як з неповнолітньою", - заявила Сотник.

Вона додала, що фактично вони її викрали і вчиняли слідчі дії без будь-яких підстав.

Адвокати заявили, що сільські мешканці бояться поліції, бо вони є там єдиною владою і їм немає до кого звернутись у разі протиправних дій правоохоронців. 

Нагадаємо, що нова адвокатка потерпілої, яку зґвалтували у Кагарлику, розповіла про стан жінки. Потерпіла від свавілля поліцейських-ґвалтівників наразі потребує термінової допомоги психолога та охоронців. 

Як повідомляв УНІАН, за даними слідства, у ніч на 24 травня у Кагарлику на Київщині оперуповноважений поліції Сергій Сулима та начальник сектору поліцейського відділення Микола Кузів у службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка.

26 травня їм повідомили про підозри. Оперуповноважений підозрювався у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Начальник одного із секторів відділення поліції підозрювався у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб, та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Також 26 травня суд взяв під варту обох поліцейських без права на внесення застав. Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив Сулиму і Кузіва з поліції.