У Житомирі побито головного редактора газети / фото dnepr24.com.ua

У Житомирі біля одного з нічних клубів жорстоко побито головного редактора одного з місцевих видань. Потерпілий під час допиту стверджував, що напад не пов'язує зі своєю журналістською діяльністю. 

Напад у Житомирі стався 14 серпня, 18 числа в Головному управлінні Нацполіції на Житомирщині повідомили, що розслідування справи контролює керівництво главку поліції.  

У центрі міста – на вул. Перемоги, у ніч на 15 серпня напали на головреда й директора газети "20 хвилин Житомир" Олександра Васильківського. Видання стверджує, що у мережі боти екс-нардепа розтиражували побутову версію конфлікту.

Відео дня

За його відомостями, виключно в коментарях Facebook-ботів одного з колишніх народних обранців йдеться, що Васильківський нібито чіплявся до дівчини, і за неї заступилися учасники антитерористичної операції на Донбасі.

"...у коментарях ботів були серед відверто брехливих фактів частково наведені дані про подробиці, які дійсно мали місце. Виникає риторичне питання: звідки інтернет-боти екс-нардепа в курсі того, що відбувається і про що нікому не повідомлялося?" – поставили питання журналісти.

Скріншот

Головред вважає, що йому, можливо, врятувало життя те, що він колись займався спортом.

Потерпілий сказав, що до нього підійшла група молодих людей – у віці від 20 до 30 років, почали розмову, провокували конфлікт, а потім збили з ніг, градом завдавали удари в голову, в корпус, били по ногах. Васильківський знепритомнів.

Олександр Васильківський після побиття / фото zt.20minut.ua

Директор видання написав заяву в поліцію 16 серпня. Було розпочато провадження за ст. 296 Кримінального кодексу – "Хуліганство". У поліції додали, що справу може бути перекваліфіковано.

Видання "20 хвилин Житомир" займається журналістськими розслідуваннями, після виходу деяких матеріалів були розпочаті кримінальні провадження. Видання додало, що журналісти та Васильківський отримували погрози.

Нагадаємо, в Україні за хуліганство, вчинене групою, загрожує обмеження волі на термін до п'яти років чи позбавлення волі на термін до чотирьох років.

Вас можуть зацікавити такі новини: