Слідчий вніс недостовірні дані про закриття кримінального провадження / фото: Прокуратури Харківської області

На Харківщині слідчому поліції повідомлено про підозру у приховуванні особливо тяжкого злочину – умисного вбивства, яке було скоєно у 2013 році.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, за процесуального керівництва прокуратури Харківщини повідомлено про підозру слідчому Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (приховування особливо тяжкого злочину — умисного вбивства).

За інформацією начальника відділу прокуратури Харківської області Володимира Лимаря, встановлено, що 8 листопада 2013 року на березі річки Уди в Новобаварському районі Харкова, поблизу залізничної станції «Нова Баварія», виявлено тіло чоловіка. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть чоловіка мала явно насильницький характер. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження.

Проведення досудового розслідування було доручено слідчому СВ Жовтневого РВ ХМУ УМВС в Харківській області (капітану міліції), який на теперішній час займає посаду слідчого Новобаварського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Вказаний слідчий вирішив приховати вбивство та вніс недостовірні дані про закриття кримінального провадження до ЄРДР, не направив копію відповідної постанови прокурору та утримував матеріали кримінального провадження у своєму службовому кабінеті.

Перелічені дії слідчого призвели до невжиття необхідних заходів щодо встановлення вбивць, та повторного скоєння ними аналогічного злочину при обтяжуючих обставинах (ч. 2 ст. 115 КК України).

У ході обшуку, проведеного у службовому кабінеті слідчого, вилучено документи, які є доказами злочину. Питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення правоохоронця від займаної посади вирішується.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у Полтаві, оперативний супровід — ДВБ Національної поліції України.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.