Місце катастрофи літака МАУ в Ірані / REUTERS

Кабінет міністрів упродовж тижня виплатить родинам загиблих внаслідок катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані громадян України по 200 тисяч гривень допомоги.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, держава надасть всебічну підтримку, зокрема юридичну та фінансову, родичам та близьким загиблих в авіакатастрофі в Ірані.

Відео дня

"Уряд протягом тижня виплатить родинам загиблих громадян України по 200 тисяч гривень допомоги. Одноразова матеріальна допомога від держави з резервного фонду буде надана до отримання родинами всіх страхових виплат. Ми проконтролюємо належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції. Для кожної родини загиблого українця передбачено виплати в розмірі 250 тисяч СПЗ (спеціальні права запозичень), що становить приблизно $345 000", - наголосив Гончарук.

Водночас він підкреслив, що Україна наполягає на компенсаціях від уряду Ірану через усі дипломатичні канали та міжнародні органи юрисдикції.

"Жодні компенсації не втамують болю від трагедії. Проте ми відстоюємо справедливість", - додав він.

Читайте такожЗ'явилося нове відео, на якому видно запуск і влучання двох ракет у літак МАУ в Ірані

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки", і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.