Договори страхування життя будуть гарантуватись державою / фото УНІАН

Стратегією розвитку фінансового сектору на наступні 5 років передбачено запровадження системи гарантування вкладів українців у страхових компаніях за договорами страхування життя.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

Окрім цього, планується запровадити систему гарантування вкладів учасників кредитних спілок.

Відео дня

«До кінця 2022 року регулятори планують створити систему гарантування вкладів членів кредитних спілок та гарантування виплат за договорами накопичувального страхування життя», — повідомляють у Нацбанку.

Читайте такожУ Фонді соцстрахування назвали кількість застрахованих у минулому році українців

Там також планують до кінця 2020 року зобов'язати банки надавати повну та правдиву інформацію про свої продукти, а до кінця 2021 року поширити це правило на решту фінансових компаній.

«До кінця 2020 року регулятори планують затвердити порядок використання QR-коду для переказу коштів. До кінця 2024 року планується впровадити нові моделі дистанційної ідентифікації та верифікації клієнта», — повідомляють у Нацбанку цілі стратегії розвитку фінансового сектору.

Зазначимо, що наразі держава гарантує лише депозити у банках на суму, яка не повинна перевищувати 200 тисяч гривень. Це означає, що навіть у разі банкрутства банку вкладник отримає свій депозит у розмірі до 200 тисяч гривень включно.