Фото прес-служби Інго

Український страховий ринок після переходу під контроль Національного банку України в рамках закону про "спліт" через два-три роки стане зовсім іншим як по структурі премій, так і за складом учасників.

Читайте такожКабмін виділив 6 мільярдів гривень на допомогу з безробіття

Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив голова правління української страхової компанії "ІНГО" Ігор Гордієнко.

Відео дня

«Спліт» - очікувана для ринку подія. Ми знаходимося в постійному діалозі з Національним банком з таких питань, як підготовка до імплементації нових регуляторних вимог нової редакції закону про страхування, звітності і так далі... Моя думка: через два-три роки ми побачимо інший страховий ринок, як по структурі премій, так і за складом учасників", - сказав Гордієнко.

Він також зазначив, що зараз триває робота над тим, щоб переглянути кількість обов'язкових та добровільних видів страхування в новій редакції закону про страхування, так як деякі з них не виконують для споживачів роль компенсації фактичних збитків.

"Думаю, що кількість обов'язкових видів істотно скоротиться. У новій редакції збережуться виключно конвенціональні обов'язкові види, прийняті Україною в рамках міжнародних конвенцій", - додав голова правління «ІНГО».

Як повідомляв УНІАН, раніше в Національному банку України повідомили про те, що реформа страхового ринку України, зокрема, передбачає скасування ліцензування окремих видів страхування, а також скасування великої кількості обов'язкових видів страхування, багато з яких не працюють.

Крім того, реформа передбачає запровадження цивілізованого процесу виходу страхових компаній з ринку, для чого НБУ планує в перспективі створити фонд гарантування вкладів в сегменті страхування життя.

Верховна Рада України в 2019 році прийняла закон про «спліт», який передбачає ліквідацію Нацкомісії держрегулювання ринків фінпослуг і поділ її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Довідка УНІАН. Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна» має 25-річний досвід роботи на ринку та входить до групи найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сум страхових відшкодувань.

Компанія має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті УНІАН.