Перш за все для збереження молодості потрібен здоровий сон \ \ newsru.co.il

За даними вчених, в першу чергу ефект моложавості забезпечується балансом фізичної форми і психологічного настрою. Люди без зайвої ваги, доброзичливі, з почуттям гумору зазвичай виглядають молодше.

Таким чином, якщо не брати до уваги генетику, людину можуть омолоджувати здорові звички, фізична і соціальна активність, пише medikforum.

За словами вченого невролога Томаса Берка з Медичної школи ім. Гроссмана Нью-Йоркського університету, мінімум три прості звички, цілком здатні вписатися в розпорядок життя більшості людей і допомогти виглядати молодше своїх років.

Відео дня

Читайте такожНазвано чотири правила перед сном, що допомагають зберегти молодість шкіри

Достатній сон. За словами Берка, якісний повноцінний сон має вирішальне значення для здоров'я в будь-якому віці, але особливо з наближенням старіння. Люди, які віддають перевагу лягти раніше спати, ніж дивитися соцмережі і читати новини в Інтернеті, надають своєму мозку неоціненну послугу – його захист від вікових дегенеративних процесів значно поліпшується.

"Мозок проводить третину свого життя в стані сну, і це час, коли він найбільш координований. Сон дозволяє не тільки відпочивати, але також покращує функцію запам'ятовування, згасання якої є одним з маркерів старіння", - пояснив експерт.

Єсти більше протеїну. В цьому плані особливо корисні індичка і курка. Вони, крім білка, також багаті речовиною триптофаном, що дає нервовій системі енергію, необхідну для підтримки розумової діяльності. До того ж є джерелом колагену, важливого для підтримки сполучної тканини в хорошій формі, завдяки чому тіло залишається в тонусі.

Єсти достатньо здорових жирів. Після 40-45 років в організмі серйозно перебудовуються гормони, що починає впливати на фізичні характеристики, зовнішній вигляд, роботу мозку. Щоб такий вплив не був негативним, необхідні здорові жири. Тим, хто хоче уповільнити старіння і виглядати молодше своїх років, особливо важливо вживати в їжу продукти, багаті омега-3 жирними кислотами.

Вас також можуть зацікавити новини