Львів. 16 березня. УНІАН. З 21 березня «Львівводоканал» може відключити водопостачання райцентру Городок на Львівщині. Заборгованість за послуги водопостачання – 2,5 млн.грн. Про це УНІАН повідомили у Львівській міській раді.

«Зараз наше підприємство у дуже скрутній ситуації. Через постійне зростання вартості енергоносіїв витрати «Львівводоканалу» зростають щомісяця. У березні ми повинні оплатити енергетикам близько 9 млн.грн. за поточне споживання та 1,5 млн.грн. боргу за лютий. Аби вчасно розрахуватися з енергетиками, нам потрібно збирати 100% коштів за спожиту воду. Відтак, ми змушені жорстоко впливати на наших боржників. Адже якщо не відімкнемо ми, тоді відімкнуть нас. Городок є найбільшим нашим боржником, і, на жаль, ця проблема не вирішується», – зазначив директор ЛМКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.

Нагадаємо, ВАТ «Львівобленерго» щомісяця надсилає попередження ЛМКП «Львівводоканал» про загрозу знеструмлення насосних станцій.

Відео дня

Критична ситуація на підприємстві склалася через постійне здорожчання вартості енергоносіїв.

З початку цього року ціни на електрику для «Львівводоканалу» вже змінювалися тричі, у січні – на 4,5%, у лютому на 5%, і у березні на 2,4%. Ймовірно, що наприкінці місяця «Львівводоканал» знову опиниться перед загрозою знеструмлення насосних станцій.

Відзначимо, що у Городку проживає 15 993 осіб.