Погода в Україні на тиждень / фото УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, найближчий тиждень в Україні буде теплим. Стовпчики термометрів піднімуться до +27°. Опадів не очікується.

Сьогодні, 21 вересня, на більшості територій збережеться ясна сонячна погода, без опадів. Невелика хмарність спостерігатиметься лише в західних і центральних областях. Температура повітря +20° ... +24°.

Погода в Україні 21 вересня / фото УНІАН

У вівторок, 22 вересня, невелика хмарність буде спостерігатися лише у Львівській, Тернопільської, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. На решті території України збережеться сонячна і безхмарна погода. Без опадів. По всій території України температура повітря складе +22° ... +25°.

Погода в Україні 22 вересня / фото УНІАН

Середа в Україні буде теплою. Стовпчики термометрів у кількох областях піднімуться до +27°. У західні регіони прийде хмарність. Без опадів.

Погода в Україні 23 вересня / фото УНІАН

У четвер, 24 вересня, в Україні буде хмарна погода. Однак стовпчики термометрів піднімуться до +26° ... +28°. У Львівській області можливі невеликі дощі.

Погода в Україні 24 вересня  / фото УНІАН

У п'ятницю, 25 вересня, очікується найтепліший день цього тижня. Повітря прогріється до +27° ... +28°, а в Криму до +29°. Ночі також потеплішають (+9°... +16°). Без опадів.

Погода в Україні 25 вересня / фото УНІАН

У суботу, 26 вересня, на всьому лівобережжі України знову засяє сонце. На заході та півдні - все ще утримається мінлива хмарність. Температура +25°... +28°.

Погода в Україні 26 вересня / фото УНІАН

У неділю в Україні буде без опадів. Невелика хмарність спостерігатиметься практично на всій території країни. У Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях буде ясне небо. Повітря в цей день прогріється максимум до +27°.

Погода в Україні 27 вересня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень 21-27 вересня

21 вересня - Різдво Пресвятої Богородиці (Друга Пречиста). З цього дня вже починали засилати сватів: "прийшла Пречиста - принесла старостів нечиста", жартували літні люди, сміючись над молодими і нетерплячими. А по суті, це було свято врожаю, тому що все вже було зібрано і надійно приховано. На свято збиралися цілими родинами, діти йшли до батьків, сходилися свати і свахи.

Читайте такожУкраїнців попередили про різке похолодання

22 вересня - день праведних Іоакима і Анни. У народному календарі 22 вересня - день осіннього рівнодення. Відтепер дні стануть коротшими, а вечора - довше. Саме тому гостріше відчувається наближення зими.

23 вересня - Минодора мучениці. У цей день збирають горобину, залишаючи на дереві кілька ягід для птахів. Народні прикмети говорять: якщо ягід мало, то осінь пройде майже без дощів і вітрів, а якщо ягід багато, то настане сувора і морозна зима.

24 вересня - Феодори преподобної. На Федора літо закінчується, осінь починається.

25 вересня - день Артемона. Існувало повір'я, що змії з цього дня перебираються з полів у ліси і йдуть під землю.

26 вересня - Корнилія священномученика. До цього часу збирають все кореневі овочі: картоплю, моркву, брукву і так далі, крім ріпи. Якщо у цей день грак відлітає - сніг піде.

27 вересня - Воздвиження Чесного і Живодавчого Хреста Господнього. Третя зустріч осені. У цей день остання птиця відлітає у вирій. Птахи дружно відлетіли у вирій - чекати суворої зими. Павутина стелиться повсюдно - до тепла; мало павутини - на суху осінь. Гусі летять високо - осінь буде тривалою. Гуси домашні тримають дзьоби в пір'ї - перед заморозками.

Вас також можуть зацікавити новини погоди: