Україну трохи "тряхнуло" через землетрус магнітудою 3,7 з епіцентром біля Полтави / фото google.com/maps

В Україні стався землетрус магнітудою 3,7 (відповідно до шкали Ріхтера) з епіцентром у 26 км на південний схід від міста Полтава.

Підземні поштовхи залягали на глибині 10 км. В Головному центрі спеціального контролю заявили, що за класифікацією сейсмологічні коливання відносяться до відчутних. Фахівці уточнили, що землетрус стався орієнтовно о 10:23:41 за Києвом.

"Землетрус відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення; під відкритим небом - тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи більш сильніше - на верхніх поверхах", - зазначає Центр. 

Вказується, що цього року на Полтавщині реєстрували подібні поштовхи двічі: перший землетрус магнітудою 2,7 стався 14 січня, другий - припав на 26 травня (магнітуда 3,5). 

У квітні в Україні тричі фіксували землетрус

Нагадаємо, що особливо сейсмологічно активний період для України припав на квітень 2023 року. Фахівці мінімум тричі фіксували підземні поштовхи в різних регіонах країни.

Зокрема, 27 квітня поштовхи магнітудою 2,2 за шкалою Ріхтера фіксувалися на Івано-Франківщині (за 7 кілометрів на захід від міста Яремче). 

Також Закарпатську область "трусило" 14 квітня: землетрус магнітудою 3,4 зафіксували на схід від міста Іршава

Також 12 квітня поштовхи могли відчути і місті Яремче. Там землетрус зареєстрували на рівні 2,5. 

Вас також можуть зацікавити новини: