На цьому тижні в Україні буде багато дощів / фото ua.depositphotos.com

Цей тиждень принесе в Україну різке похолодання. Особливо його відчують жителі західних областей, де температура вдень опускатиметься до +16°. При цьому практично весь тиждень литимуть дощі, які зайдуть в Україну із заходу, а потім накриють і всю країну.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 23 серпня, в більшості регіонів України буде невелика хмарність і комфортна температура на рівні +24°...+26°. На півдні та в деяких центральних областях буде ясна і безхмарна погода, а повітря тут прогріється до +29°.

Відео дня
Погода в Україні 23 серпня / фото УНІАН

На день Незалежності, 24 серпня, в Україну зайде фронт, який принесе з собою дощі. Опади в цей день очікуються на заході країни. Місцями тут температура опуститься до +18°. На решті території - без опадів, до +31°.

Погода в Україні 24 серпня / фото УНІАН

У перший робочий день цього тижня, 25 серпня, погода істотно не зміниться, лише на заході ще більше похолодає. У цей день тут очікується +16°...+20°, суцільна хмарність і дощі. Опади також очікуються в деяких північних областях та Вінницькій області. У центрі, на Сході та півдні - без опадів, температура +26°...+31°.

Погода в Україні 25 серпня / фото УНІАН

У четвер, 26 серпня, дощі накриють всі західні та північні області. На решті території країни переважатиме хмарна погода з проясненнями.

Погода в Україні 26 серпня / фото УНІАН

У п'ятницю, 27 серпня, дощі накриють практично всю Україну. Лише місцями на півдні, в Криму та на крайньому сході буде суха погода. На заході та півночі до +22°, на решті території +22°...+28°.

Погода в Україні 27 серпня / фото УНІАН

На вихідних дощі відступлять і по всій країні знизиться температура. Вже в суботу, 28 серпня, опади будуть лише в деяких східних, центральних і північних областях. При цьому на заході похолодає до +15°...+19°, на решті території - до +27°. Аналогічна погода буде і в неділю, 29 серпня.

Погода в Україні 28 серпня / фото УНІАН
Погода в Україні 29 серпня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

23 серпня - день Лаврентія. Вважалося, що на Лаврентія води холонуть. Якщо на Лаврентія сильна спека або сильні дощі, так буде всю осінь. Осінь і зима добре живуть, коли на Лаврентія вода тиха і дощик.

24 серпня - день Федора та Василя. Дим без вітру б'є до землі - до дощу. Горіхів багато, а грибів мало - зима буде сніжна і морозна.

25 серпня - день Фоки. Це був день прибирання на горищах - це приміщення під навісом в селянському дворі для зберігання господарського інвентарю. Треба було розібратися там, щоб було куди прибирати літню упряж, рало, борону, не можна було допустити, щоб "на горищах чорт ногу зламав".

26 серпня - Максимів день. Літо зиму будує: зимове тепло-літній холод, взимку хуртовини - влітку негода, зима сніжна - літо дощове, зима морозна - літо спекотне.

27 серпня - Міхєєв день. У цей день починається листопад. Тихий вітер в саду - суха осінь в ліс.

28 серпня - Успіння Пресвятої Богородиці. Багато павутини в бабине літо - до ясної та холодної зими. 

29 серпня - Хлібний (Горіховий) Спас. Якщо на третій Спас вода спокійна, то осінь буде тиха, а зима пройде без хуртовин.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: