Ситник заявив, що Аудит повинен проводитися не тільки в НАБУ \ УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник сподівається, що комісія зовнішнього контролю з незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ незалежно оцінюватиме діяльність бюро - без вказівок певних політичних сил.

Читайте також"Для мене це не стало несподіванкою": Ситник про скандальну "лазівку" у законі про Антикорупційний суд

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор антикорупційного відомства сказав під час зустрічі зі студентами в "Парку корупції" у Києві.

Відео дня

"Аудит повинен проводитися не тільки в НАБУ, а взагалі кожен державний орган повинен проходити незалежний аудит, і тут визначальне слово не аудит, а незалежний", - наголосив Ситник.

"Аудит потрібен, і дуже погано, що в НАБУ за три роки не було жодного аудиту", - додав директор бюро.

При цьому, за його словами "чомусь одразу за цей аудит схопилися, як за можливість такої от політичної розправи фактично з керівництвом антикорупційного бюро".

"Сподіваюсь, що ті люди, які зараз обрані аудиторами, вони усвідомлюють свою відповідальність і будуть все ж таки давати оцінку незалежно, а не з огляду на те, що їм кажуть певні політичні сили", - заявив Ситник.

При цьому він повідомив, що нещодавно незалежний аудит діяльності НАБУ провели представники Міністерства юстиції США.

"З їхнього боку це була дуже професійна робота, і вони дали нам 47 рекомендацій, як нам покращити свою роботу, але в цілому - схвальний вийшов висновок", - сказав Ситник.

Він запевнив, що бюро ефективно розпоряджається коштами, які виділяються з держбюджету, а також надходять в рамках міжнародної допомоги.

"Тому аудит потрібен. Він є в будь-якій країні світу. Єдине, що цей аудит не повинен бути політичним інструментом. На жаль, у нас є такі ризики в Україні. Сподіваюсь, що ми цього не допустимо", - зазначив Ситник.

Як повідомляв УНІАН, згідно зі законодавством, комісія зовнішнього контролю у складі трьох членів щороку проводить незалежний аудит ефективності діяльності НАБУ. У складі комісії мають бути представники уряду, парламенту та президента.

Аудитором НАБУ від Кабміну обрано доктора юридичних наук, голову делегації України в GRECO Михайла Буроменського.

Аудитором НАБУ від Верховної Ради визначено доктора юридичних наук Володимира Василенка.

Президент ще не призначив свого представника.