Клімкін: "Росія зараз веде гібридну війну проти всього Європейського Союзу" / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що втручання Росії у президентські та парламентські вибори в Україні 2019 року буде тотальним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом у Києві.

Читайте такожСША запроваджуватимуть нові санкції проти РФ, якщо вона не припинить втручатися у справи України - Держдеп

Відео дня

"Ми говорили також про важливість спільної роботи. Ми прекрасно розуміємо, що Росія зараз веде гібридну війну проти всього Європейського Союзу, активно втручається у вибори для того, щоб роз'єднати Європу", - заявив Клімкін.

За його словами, "ми прекрасно розуміємо масштаб того втручання, яке Росія буде здійнювати щодо наших виборів. І нам дуже важливо, щоб і на двосторонньому рівні, і в рамках Європейського Союзу, і НАТО голос Литви і можливість взаємодії були дуже активними, і це має стосуватися усіх сфер".

Як сказав Клімкін, йдеться і про боротьбу з російською пропагандою та кіберзагрозами.

"А також і всі інші сфери, оскільки втручання Росії, звичайно, буде тотальним", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив про небезпеку втручання Російської Федерації у вибори в Україні, котрі мають відбутися у 2019 році. Він висловив сподівання, що Україна використає досвід німецького та французького законодавства щодо протидії фальшивим новинам.