Петро Порошенко, Дональд Туск / фото REUTERS

У Брюсселі розпочався ювілейний XX саміт Україна - Європейський Союз.

Про це президент України Петро Порошенко повідомив у Twitter.

"Разом з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером беру участь у ювілейному XX саміті Україна – ЄС", - написав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, лідери України та Євросоюзу обговорять стан імплементації Угоди про асоціацію, включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, та перспективи подальшого поглиблення секторальної інтеграції України у сферах цифрового ринку, енергетичного союзу, митної справи, юстиції та внутрішніх справ у розвиток ініціатив президента України, представлених 15 липня 2017 року.

Читайте такожПорошенко сьогодні візьме участь у ювілейному двадцятому cаміті Україна – ЄС (відео)

Відбудеться обмін думками про шляхи посилення допомоги Україні з боку Євросоюзу на цілі впровадження реформ та питання зміцнення енергетичної безпеки.

Особливу увагу під час саміту лідери приділять координації дій з метою протидії російській агресії, підвищенню ефективності політики санкцій проти РФ, посиленню міжнародного тиску на Кремль для повного виконання Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом і Севастополем, а також негайного звільнення українських заручників та політичних в’язнів Кремля.