Порошенко обговорив з держсекретарем США Помпео низку питань / president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майком Помпео. Сторони обговорили, зокрема санкції проти Росії, розміщення миротворців ООН на Донбасі та проблему звільнення політв’язнів Кремля.

Читайте також"Хочуть забезпечити сполучення з Кримом через Україну": експерт пояснив активність Росії в Азовському морі

Як повідомив Порошенко у Facebook, він подякував Помпео за історичну декларацію про невизнання спроби анексії Криму Росією.

Відео дня

«Підходи США щодо політики відносно Росії залишаються чіткими і недвозначними – допоки Кремль не змінить свою конфронтаційну політику, ціна агресії для Росії буде і надалі зростати. У ході розмови наголосили, що політика санкцій щодо Росії зберігатиметься, допоки не будуть відновлені суверенітет і територіальна цілісність України, включно з Кримом», – зазначив президент.

Сторони також обговорили важливість скоординованих дій у рамках просування ініціативи розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу.

«Важливу під час телефонної розмови приділили питанню звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі і в Криму. Маємо посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, зокрема Олега Сенцова, який голодує уже 86 день», – підсумував Порошенко.

Як повідомляє прес-служба президента України, глава української держави та державний секретар США підтвердили рішучу позицію Києва та Вашингтону щодо безпекових викликів внаслідок реалізації проекту «Північний потік – 2».

Помпео привітав президента України Петра Порошенка  з успішним  початком процесу запуску  Антикорупційного суду.  

Як повідомляв УНІАН, 26 липня на сайті Держдепартаменту США від імені Помпео була оприлюднена Кримська декларація, у якій Сполучені Штати Америки закликали Російську Федерацію припинити окупацію українського Криму.

Також у документі США задекларували обов'язок дотримуватися невизнання претензій РФ на суверенну територію України.