СБУ створила інформаційні буклети українською та англійською мовами / фото УНІАН

Інспірування російськими спецслужбами міжконфесійних конфліктів в Україні у поєднанні з провокаціями прямої терористичної дії може стати приводом для відкритого воєнного вторгнення Збройних сил Російської Федерації в нашу країну.

Як повідомляється на сайті Служби безпеки України, на цьому наголосив голова СБУ Василь Грицак.

Читайте такожВиконавець культової ролі комісара Каттані потрапив до «чорного списку» Мінкульту

Відео дня

Зазначається, що в рамках продовження інформування громадськості про форми і методи російської агресії Служба безпеки України презентує серію спеціальних інформаційних буклетів.

Перші два випуски присвячені терористичній діяльності спецслужб РФ в Україні та використанню Росією у гібридній війні релігійних структур Української православної церкви Московського патріархату.

Буклети, які видані українською та англійською мовами, містять спеціальні QR-коди, що надають можливість прямого доступу до компільованої інформації про відповідні факти російської злочинної діяльності як викриті СБУ, так і зібрані громадськими активістами.

При цьому зауважується, що тематика перших випусків є невипадковою.

У зв’язку з цим голова СБУ зазначив, що "цілеспрямоване інспірування російськими спецслужбами міжконфесійних конфліктів в Україні у поєднанні з провокаціями прямої терористичної дії може стати приводом для відкритого військового вторгнення ЗС РФ в нашу країну".