Едема Бекірова мають відвезти до лікарні в понеділок / Скриншот - Facebook, Телеканал ATR

Так званий керівник Федеральної служби виконання покарань в окупованому Криму пообіцяв, що в понеділок хворого українського активіста Едема Бекірова, який утримується в сімферопольському СІЗО, відвезуть до лікарні.

Читайте такожЄС закликали Росію негайно звільнити українських моряків, Павла Гриба, Едема Бекірова та інших політв'язнів

Про це у Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, яка мала розмову з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою.

Відео дня

«Після нашої останньої розмови, вона [Москалькова] дізналася у яких умовах зараз утримується кримський татарин, інвалід першої групи Едем Бекіров, який має низку захворювань. За словами російського Омбудсмана, хворий на діабет Едем Бекіров має експрес-прибори для вимірювання рівня цукру в крові безпосередньо в камері, а також забезпечений усім необхідним», - зазначила Денісова.

Крім того, Москалькова надала українському омбудсмену довідку про те, що до нього у сімферопольське СІЗО нещодавно навідувалися представники «громадської спостережної комісії Криму».

«Вони повідомили, що Едема Бекірова утримують у чистій камері, разом з ним перебуває ще один затриманий, який "надає йому допомогу, коли це потрібно". Передачі від рідних, за їхніми словами, він отримує», - вказала уповноважений Ради.

«На моє прохання Тетяна Москалькова вже поговорила з "керівником" Федеральної служби виконання покарань у Криму і він пообіцяв, що у понеділок Едема Бекірова відвезуть у лікарню для проведення необхідних медичних досліджень, а також нададуть усю необхідну меддопомогу», - повідомила Денісова.

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня російські силовики затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом кримськотатарського громадського активіста Бекірова. Чоловіка вивезли в будівлю ФСБ у Сімферополі. Бекірова обвинувачують у зберіганні, розповсюдженні і транспортуванні більш як 10 кілограмів тротилу і 190 бойових набоїв.

Едем Бекіров хворіє на цукровий діабет, в нього ампутовано ногу. Донька Бекірова Елеонора повідомила, що нещодавно її батьку зробили складну операцію на серці, тому вона стурбована його здоров'ям. Пізніше вона повідомила, що її батько перебуває у тяжкому стані, йому не надають медичної допомоги.

13 грудня так званий «суд» у Сімферополі призначив Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.