Військовий на Донбасі / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав Донбас «найпроблемнішою геополітичною точкою світу» і закликав західні ЗМІ частіше працювати на лінії зіткнення з боку вільної України.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це глава МЗС сказав на прес-конференції в Москві за підсумками діяльності зовнішньополітичного відомства в 2018 році.

Читайте такожЛавров назвав неприйнятною пропозицію США щодо місії ООН на сході України й заявив, що "Донбас не здасться"

Відео дня

«Представники російських ЗМІ працюють на східному боці лінії зіткнення (на окупованій Росією частині Донбасу - УНІАН) практично в режимі реального часу - ваші колеги регулярно роблять репортажі з місця подій, показуючи, що відбувається в реальному житті на боці ополченців», - сказав Лавров.

Він зазначив, що радив західним колегам запропонувати західним журналістам налагодити таку саму роботу «на боці лінії зіткнення, яку контролюють ЗСУ».

Лавров заявив, що не пам'ятає, щоб там працювали представники західних ЗМІ постійно або регулярно з'являлися.

«Якщо журналісти зацікавлені в тому, щоб доносити правду – чи то Бі-бі-сі, Євроньюс, чи будь-який ЗМІ, давайте, якщо вас ваш уряд не підштовхує до того, щоб ви працювали в цій одній з найпроблемніших геополітичних точок світу, то давайте я звернуся з проханням налагодити вашу роботу на західному боці лінії зіткнення на Донбасі», - додав він.

Як відомо, 22 лютого 2017 року спікер МЗС Росії Марія Захарова пообіцяла західним журналістам вирішити питання з їхньою акредитацією на тимчасово окупованому Донбасі й порадила озвучувати на брифінгу в Москві те, що "наболіло" в питаннях роботи в тому регіоні.

Тоді вона дорікнула західним ЗМІ в тому, що вони не працюють на сході України, і західних журналістів там можна «перелічити по пальцях».

На це кореспондент із Швейцарії зауважив, що їх не пускають туди, незважаючи на звернення до ватажка «ДНР» Олександра Захарченка.

«Ми ж прекрасно розуміємо, що докір щодо того, що пан Захарченко не відповів на дзвінок, мені адресувати несправедливо, але я хочу вам сказати таку річ: я думаю, що, почувши, а ми працюємо в прямому ефірі, швидше за все, є у мене таке відчуття, що про ваші труднощі в спілкуванні з людьми, які відповідають за роботу з пресою на Донбасі, вони почують. Приходьте частіше (на брифінги МЗС РФ - УНІАН) і озвучуйте, що у вас наболіло, і вони почують», - відповіла Захарова.