Янукович додав, що нині в Україні суди в цілому призначають винних за вказівкою влади \ УНІАН

Екс-президент Віктор Янукович вважає, що вирок Оболонського районного суду міста Києва щодо нього не має «абсолютно нічого спільного із законом».

Читайте такожЯнукович заявив про готовність "очолити" переговори щодо обміну "усіх на всіх" і назвав РФ стороною конфлікту

Про це він заявив на прес-конференції у Москві. «Я б хотів менше говорити про себе, але, оскільки ця тема зараз актуальна і недавно суд пройшов, я все ж таки повинен декілька слів на цю тему сказати. Вирок був, усім зрозуміло, написаний під диктовку влади. І той тиск, який чинився на суд, він був безпрецедентним. Вирок не має абсолютно нічого спільного із законом - суцільні порушення Кримінального процесуального кодексу, і все збудовано на брехні і ненависті», - сказав він.

Відео дня

Янукович додав, що нині в Україні суди в цілому призначають винних за вказівкою влади. «Зараз в Україні влада в руках тих, хто скоював ці злочини (розстріли на Майдані — УНІАН). І сьогодні вони порушують закони і Конституцію, призначають винних, організовують процеси, які неможливо назвати судами (це вистави), і ухвалюють різноманітні рішення», - наголосив Янукович.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський райсуд Києва визнав Януковича винним за трьома статтями Кримінального кодексу та засудив до 13 років позбавлення волі.

Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни.

Разом з тим суд визнав Януковича невинуватим та виправдав за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу у зв’язку з недоведеністю у діях обвинувачуваного складу кримінального правопорушення.

Строк покарання Януковича обраховуватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у сумі 98 тис. 561 грн.

Адвокати екс-президента заявили про намір оскаржити відповідне рішення суду.