Петро Порошенко / фото УНІАН

Колишній міністр економіки України, доктор економічних наук, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий назвав головні помилки Петра Порошенка на посаді президента.

Про це він написав у своїй колонці на "Главреді".

"Петро Порошенко править, виходячи з певних закономірностей - власне збагачення і використання державних важелів для цього. Порівнюю Порошенка з Путіним, який, прийшовши до влади, посадив Ходорковського, забрав активи у Березовського, Гусинського і інших, та передав їх своїм КДБістам, а фактично - самому собі. Те ж саме зробив Порошенко - і буде робити далі. Він вибудовує власну імперію і хоче задушити будь-які свободи і опір завдяки захопленню телебачення. Зараз стало відомо, що Порошенко ще президенту Ющенко пропонував захопити банки і майно, яке стоїть за ними, шляхом процедури закриття цих банків, як це і було зроблено Гонтаревою", - вважає екс-міністр.

Відео дня

Читайте також"Лаври Януковича не дають спокою": Порошенко зірвав шапку з дівчини після незручного питання (відео)

Лановий також упевнений, що не можна пробачити нинішньому президенту загибель людей в Іловайську, Дебальцевому, в ДАП, оскільки справжній головнокомандувач думає про збереження життя своїх воїнів, а не об'єктів нерухомості.

"Порошенківский режим зруйнував ринкові відносини в країні, розколов суспільство на тих, хто отримує послуги безкоштовно, і на тих, хто платить повністю. Цей режим забрав гроші з інноваційних ринків на фінансування надприбутків Нафтогазу. Надмірні ціни і тарифи руйнують малий і середній бізнес і роблять неможливим формування середнього класу. І ще одне - викидання на "смітник історії" наших пенсіонерів, які не можуть ні лікуватися, ні грітися в своїх будинках, ні приймати вдома своїх дітей і гостей. У них забрали життя", - пише Лановий.

Колишній міністр вважає, що ці "помилки" Порошенка перекривають будь-які штучні уявні досягнення.

"Перебування Порошенка у владі гарантує нам ще п'ять років війни і остаточне виснаження народу та виробничих потужностей. Не виключаю хаосу в наших містах і селах. І це абсолютно відповідає стратегіям Кремля", - додав він.