На думку політолога, в практичній площині рішення повернути делегацію РФ в ПАРЄ на Україну не вплине \ УНІАН

Довести до того, щоб представників нашої делегації в ПАРЄ послав глава німецької правлячої партії - треба бути рідкісними клоунами.

Читайте такожЕксперт пояснив, чому Європа зацікавлена в поверненні Росії в ПАРЄ

Про це у своїй колонці на Главреді написав Олег Волошин, політолог, експерт з питань міжнародної політики. "Тепер Росію повернуть в ПАРЄ не тому, що росіяни молодці, а тому, що представники української делегації вели себе негідно. Вони співали гімни, влаштовували розборки з професійними російськими пропагандистами, яким цього тільки й треба було, скаржилися, шуміли", - написав експерт.

Відео дня

Він зазначає, що Парламентська асамблея – це організація, створена для того, щоб обговорювати і виробляти європейські стандарти у сфері демократії і прав людини. Потрібно розуміти, що рада Європи і всі інституції, на відміну від Європарламенту, не мають ніякої влади. І не мають до Євросоюзу ніякого відношення. Але Європарламент не виробляє стандартів у сфері демократії, а ось його політики посилаються на ці стандарти. Наприклад, що таке дискримінація, "хейт спіч", права національних меншин, рівні можливості – це все за останнє десятиліття визначено і відрегульовано такою інституцією, як Парламентська асамблея Ради Європи.

"Не можна перетворювати ПАРЄ в політичний майданчик для зведення якихось рахунків і влаштовувати розборки. Це навіть не Радбез ООН, де в рамках пристойності можна дозволити собі викривати агресію", - написав політолог.

Він згадав, що весь цей час Україна отримувала і отримує підтримку від Ради Європи в цілому, і від асамблеї зокрема. У тому числі, з питань Криму і Донбасу. "Але не завдяки такій поведінці наших політиків, а - професіоналам з МЗС. Наприклад, моєму хорошому другу Дмитру Кулебі, який є представником України у Раді Європи", - зазначив Волошин.

"Сьогодні проти Росії немає санкцій – це міф. Санкції проти Росії вводилися двічі, в 2014-2015 роках. І все. В останні роки Росія сама не номінувала свою делегацію. Вони намагаються поставити у відому позу асамблею, змусивши її змінити власні статутні документи так, що якщо завтра Україна, Британія чи Польща захочуть підняти питання про позбавлення російської делегації права голосу, це неможливо буде зробити. Вони кажуть так: "Хлопці, ми повернемося, але тільки при залізних гарантіях, що нас звідти не виженуть через тиждень. Ви нас ще умовте повернутися!"", - вважає експерт.

На думку політолога, у практичній площині рішення повернути російську делегацію в ПАРЄ – на Україну не вплине. Але зараз руйнується міф, який створювався всі ці роки, що нібито весь світ за нас. "І ми можемо красти, вести себе як клоуни, можемо не намагатися врегулювати конфлікт на Донбасі, можемо говорити, що давайте почекаємо, поки Путін помре або Росія розвалиться. А ви поки дорогі європейці втрачайте на санкціях. А потім все буде добре. Ось така позиція нашої країни", - вважає він.

"Адже вони воювати не готові. І розуміють, що пряма війна з Росією - це катастрофа і повне знищення української держави ціною колосальних жертв, не дай Бог. Але наші політики пропонують не миритися, а просто сидіти і чекати. І прикривають своє злодійство військової істерією. Але цьому приходить кінець", - міркує поитолог.

"Якщо другий тур закінчиться так, як зараз прогнозують соціологи, то найбільше свинство "порохоботів" буде оголосити через місяць-два, що повернення російської делегації в ПАРЄ є результатом поразки Порошенка на виборах. Навпаки, це буде результатом його правління в Україні", - підсумував Волошин.